Lav en blog på 10 minutter

Office supplies, gadgets and coffee cup

Lav en blog på blot 10 minutter? Det er lige præcis hvad vi ønsker at hjælpe dig med i denne guide, hvor du på blot 10 minutter kan få dig en blog. Lav en blog på 10 minutter er muligt og det behøver ikke, som mange tror, tage flere timer og dage at få bloggen etablerede. I vores guide fremviser vi alle de nødvendige trin som du skal gennemgå for at skabe bloggen, og når du er færdig med lav en blog guiden, vil du stå med et færdig resultat i hånden, som du (næsten) kan begynde at blogge på med det sammen.

De områder du skal igennem i lav en blog processen, kan opsummeres med de tre simple trin herunder. Bliver du undervejs i processen i tvivl om hvor du er, kan du blot gå tilbage hertil og trykke på det trin du sidst var i gang med. Lav en blog på 10 minutter er snart en realitet – sæt uret i gang, og begynde.

Trin 1: Køb domæne og webhotel

Det første du skal gøre er, at finde på det blognavn som du ønsker at bloggen skal hedde. Lav en blog på 10 minutter kræver, at du har det navne som du ønsker at benytte fra starten (ellers tager det lige et par ekstra minutter imens du finder på det – vi venter på dig).

Navnet som du vælger er ligeledes URL’en på din blog (som således fremgår sådan: valgtenavn.dk). Dette betyder at blognavnet er vigtigt, fordi det er en af grundelementerne når det kommer til, at få dine læsere til at huske din blog. Dette kommer især tilstede, når der er tale om folk som besøger din blog første gang.

Selve købet af domænet og webhotel vil ske ved følgende steps…

1) Lav en blog ved at besøge Unoeuro og skriv dit ønsket blognavn øverst (åben Unoeuro i et nyt vindue).

Lav en blog ved Unoeuro

2) Når du har indtastet domænet øverst, har du mulighed for at vælge .dk, .com eller de andre muligheder (vi anbefaler at du benytter .dk hvis du skriver på dansk).

Lav en dansk blog med .dk

3) Du trykker blot på ”bestil” ud for den løsning du ønsker. Dette betyder at du nu har valgt selve dit domæne(navn), og nu skal have valgt selve webhotellet(serveren). Derfor skal du på næste side trykke på ”Bestil” under den løsning som hedder ”Bronze”.

Lav en blog med webhotel fra Unoeuro - Bronze størrelse

4) På næste side skal du indtaste de oplysninger, som domænet og webhoteller skal registreres i. I samme omgang betaler du også for domænet/webhotellet, som maksimalt bliver 265 kr. (for ét år).

Betaling af bloggen og webhotel

5) Afslutningsvist er der enkelte indstillinger som du skal afkrydse. Du skal blot sikre, at alt ser ud som på billedet herunder.

TILLYKKE

Lav en blog eventyret er nu næsten ved enden, og om kort tid kan du kalde dig selv for blogger. Hvis du har fulgt guiden indtil videre, så har det kun taget imellem 5-7 minutter, så vi har enkelte minutter tilbage til trin 2, hvor vi skal have installeret WordPress (Dit CMS) på bloggen.

Trin 2: Installation af CMS/Wordpress

WordPress er CMS-systemet du skal benytte på din blog, som også benyttes af rigtig mange bloggere (Det er simpelthen fordi det er det nemmeste system). Selve installationen af WordPress sker igennem enkelte steps, som ikke kræver at du har forstand på kodning eller andre IT-egenskaber. Lav en blog med WordPress ved at følge de enkelte steps herunder.

Selve installationen af WordPress vil ske ved følgende steps…

 1) Login på din konto hos Unoeuro (tjek evt. din e-mail for oplysninger). Her skal du under ”kontrolpanel” vælge ”1-Click installation”. Herefter vil du blive mødt af følgende skærmbillede.

Lav en blog med WordPress hos Unoeuro

2) Nederst i højre side finder du WordPress, hvor du blot skal trykke ”vælg”. På næste side skal du udfylde oplysninger under ”Password” og ”E-mail”.

Indtast eneklte oplysninger før installation af WordPress

3) På næste side skal du blot trykke ”Accepter og installer!”. Efterfølgende vil installationen af WordPress begynde, hvor du ikke skal gøre andet end at vente (ca. 1-2 minutter). Efterfølgende vil din blog fremvise følgende billede (eller noget tilsvarende).

Resultatet

Din blog fremviser ikke dette billede – hvad skal du gøre?

Lav en blog på 10 minutter kan sagtens lade sig gøre, der er dog en enkelt ting som gør, at du ikke kan se resultatet med det samme. Grunden er at folkene som administrer domænenavne i Danmark (DK Hostmaster), skal godkende at du har købt domænet, hvilket kan tage op til 24 timer. For at godkende domænet skal du gøre således.

  1. Tjek din indbakke for e-mailen fra DK-Hostmaster. Login (her) med de oplysninger du får oplyst i den vedhæftede PDF.
  2. Så snart du er logget ind, så skal du ”aktivere” dit domæne. Der kan i visse tilfælde gå et par timer fra registreringen, til godkendelsen hos DK Hostmaster kan finde sted.
  3. Kort tid efter du har aktiveret domænet ved DK Hostmaster, vil din blog være aktiv, og du vil kunne besøge bloggen på www.valgetnavn.dk.

Trin 3: Skriv dit første blogindlæg

Lav en blog i WordPress fordi det giver dig en brugerflade, som er nem at benytter og som for folk uden tekniskforståelse, er nem at gå til. Du påbegynder dit første blogindlæg ved at trykke på Post -> Add New, som det fremgår af billedet herunder.

Lav en blot i WordPress fordi det tillader d

Skriv din tekst og tryk på ”Publish”! Du har nu udgivet dit første blogindlæg, og kan kalde dig selv for blogger.

Alt det andet du skal vide omkring din blog…

Lav en blog med WordPress fordi det gør det nemt for dig, både at skifte imellem designs, rette i de enkelte designs samt forbedre din SEO. Her på Unitate skriver vi en masse omkring alle disse områder, så ønsker du at gøre mere ud af din blog på nogle af disse områder, så anbefaler vi følgende guides:

Den fulde guide til hvordan man laver en blog

Denne guide fremviser hele processen med at skabe bloggen, og går i dybden med alle områder. Dette betyder at guiden også fremviser dig hvordan du finder, installere og tilretter dit blogdesign.

Søgemaskineoptimering for bloggere

Kunne du godt tænkte dig at lære mere omkring søgemaskineoptimering, og hvorledes dette kan være en metode for dig til, at få flere besøgende til din blog. Besøg linket herover, hvor vi lister en række artikler indenfor feltet (i den bedst tænkelige rækkefølge, så selv nybegyndere kan være med).

De sidste fede tips herfra…

  • Lav en blog i WordPress fordi, det giver dig en nem brugerflade.
  • Lav en blog på eget domæne fordi, det giver dig større mulighed for at få en succesfuld blog.
  • Lav en blog i dag fremfor næste år, da dit fremtidige-jeg vil takke dig.
  • Lav en blog med styr på SEO, da det vil skabe dig flere besøgende.

Har du skabt dig en blog ved hjælp en denne guide, så læg endelige en kommentar herunder. 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top