Hvor snævert skal man definere sit fokus på en blog?

Når du skal starte din blog, er der en række beslutninger du skal tage stilling til. En af de vigtigste overvejelser du bør tage stilling til er, hvad bloggen skal handle om. Det er vigtigt, at du vælger en niche, hvor der er ikke er enormt meget konkurrence. Samtidig skal du ramme så bredt, at der også er tilstrækkelig trafik på emnet.

Men hvor snævert et fokus skal du så i konkret vælge? Det ser vi nærmere på herunder.

Overvej konkurrence og trafik

Når du skal træffe en beslutning med hensyn til din blogs fokus, tyder det på, at du skal jonglere mellem mængde af trafik og mængde af konkurrence – og dine egne interesseområder.

Dun bør brainstorme over mulige nicher, som din blog kunne omhandle. Undersøg eksempelvis, hvor stor konkurrencen og interessen (f.eks. se på volumen) er på de forskellige temaer. Jo flere muligheder du har, jo større grundlag har du for at træffe den bedste mulige beslutning. Du skal forsøge at finde det bedste forhold mellem trafik og konkurrence af de muligheder du har.

Generelt er der dog en lektie, som vi kan tage med fra eksemplet hos netkablet.dk (eksempel herunder).

Etabler først – udvid senere

Hos netkablet.dk valgte de indledningsvist at fokusere på en niche med relativt lav trafik og lav konkurrence for at etablere sig. Efter at have opnået tilstrækkelig succes, benyttede de deres nyvundne kendskabsgrad og autoritet til at udvide til andre områder – dog indenfor en relevant tematik.  På den måde var der allerede trafik til bloggen på grund af internetindlæggene, hvilket har haft en afsmittende effekt på mobil og tech temaerne.

Netkablet.dk historie er en lektie i, at det kan betale sig at vælge en niche med lav konkurrence og skalere derfra. På den måde kan din blogs nye temaer ride på den bølge, som er opstået i kølvandet af din blogs indledende tema.

Netkablet.dk – et eksempel

Netkablet.dk er en blog, der startede med udelukkende at fokusere på internet som tema. Bloggen fokuserede på internet generelt, da det var en niche med potentiale, hvor den kunne hente trafik. I forbindelse med, at bloggen er blevet mere populær, og konkurrencen på internetblogs er steget, har netkablet.dk valgt at udvide til også at inkludere indlæg om særligt tech og mobil. På den måde har netkablet.dk formået at udvide bloggen til andre tematikker, der læner sig op af internettet.

Vores tips til valg af emne, når en ny blog opstartes:

  1. Vælg det rette emne ud fra flere parametrer – konkurrence, popularitet samt egne interesser.
  2. Lav allerede en plan fra start over, hvilke andre emner der kunne inddrage (og deres relation til det oprindelige emne).
  3. Planlæg de første 50 indlæg (f.eks. på overskriftsbasis) for at sikre du har nok vidne/ideer etc. indenfor ement.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top