Er din blog klar til at modtage besøgende i 2015?

Mens sneen daler udenfor og de første snemænd er bygget, så vil det også være en oplagt ide, at overvejer hvor dit blogfokus skal ligge i 2015. Er din blog klar til, at modtage trafik i 2015? I dette indlæg vil vi fremvise nogle af nyeste tendenser, som du skal have med i dine overvejelser for 2015. Har du eksempelvis tænkt på, om din blog kan læses på alle mobilenheder? Er hurtigt at indlæse? Eller hvilke nye platforme, du skal være repræsenteret på? Vi har samlet tre af disse, som du skal være opmærksom på i 2015.

Loading hastighed

Det betyder meget for dine læsere, at din blog loader hurtigt og at dine læsere, hurtigt kan komme til at læse dine blogindlæg. jo længere tid det tager for en læser, at få fremvist dit indhold, jo større er sandsynligheden for, at personen vælger at lukke ned for din blog. Derfor er det vigtigt at din loading hastighed er så lav som muligt, og gerne under 2 sekunder. Du kan teste din blogs hastighed her.

Test af loading hastighed med Google PageSpeed

Er hastigheden på din blog ikke optimal, så vil værktøjet fremvise dig, hvilke områder du skal sætte ind overfor. Har man ikke en teknisk baggrund, så kan du tage fat på følgende punkter.

 1. Sørg for at dine billeder er i rette format & størrelse. Sørg for at nedskalere dine billeder før de ligges op på bloggen. Hvis du lader din blog gøre dette for dig, så vil det oprindelige billede først blive loadet og efterfølgende vil det blive nedskaleret (hvilket tager tid). Herudover er formaterne JPEG samt PNG at foretrække. Læs vores guides til gratis fotoredigeringsprogrammer her.
 2. Fjerne plugins som ikke benyttes. Har du en masse plugins liggende i dit CMS, så kan disse være med til at gøre, at din blog loader langsommere. Gennemgå alle din plugins og behold kun dem, som du benytter og som tilfører værdi til bloggen.
 3. Sørg for at alt er opdateret. Sørg for ikke at blive doven, når det kommer til opdatering af temaer og plugins. Ikke alene kan gammel kode i gamle versioner af temaer og plugins være en sikkerhedstrusler, men det kan også have en direkte indflydelse på din loading hastighed.
 4. Minimer sidebar/footer indhold. Har du mange reklamer, menuer, sociale medier plusings mv. så er alle diss med til, at bringe din loadtid op. Sørg for, kun at have det mest nødvendige.
 5. Benyt et caching plugin. Har du gennemført disse til rettelser uden det forventede resultat, så kan det være en ide, at overvej et cashinh plugin. Til dette formål kan du benytte W3 Total Cache. Ved hjælp af et caching plugin behøver (gen)besøgende ikke at hente visse elementer fra bloggen, hver gang en side fremvises.
 6. Vælg den rigtige host. Dit webhotel kan være en stor del af problemet, hvis din blog oplever dårlig hastighed. Derfor anbefaler vi, at du hoster din blog ved enten Unoeuro eller Meebox.
 7. Korrekt og opdateret tema. Vær sikker på at dit tema er opdateret, og testet med den nyeste version af WordPress. Endvidere kan en dårlig kodestruktur være med til, at nedsætte din sides loadhastighed. Download derfor kun temaer fra betroet kilder.
 8. Vælg det simple tema. Teamet i sig selv, kan have så mange indbygget muligheder, at dette nedsætter hastigheder. Hvis du kan undvære det, så vælg så simpelt et tema som muligt.
 9. Load hastighed på forsiden. Benyt “læs mere”-funktion samt antal indlæg fremvist på forsiden til, at reducere load hastigheden af forsiden.

Mobiltrafik

Er du bevidst omkring, hvor mange af dine besøgende som kommer fra mobilenheder? Hos webshops såvel som blogs, kommer en del af trafikken fra smartphones og tablets, hvilket stiller visse krav til dit design.

Hvis dit design ikke er optimeret til at modtage denne trafik, så vil det være besværligt for dine besøgende, at læse dine blogindlæg. Herudover er søgemaskiner som Google begyndt at fremvise teksten ”Mobilvenlig” direkte i søgeresultaterne, hvilket kan være direkte begrundelse for et fravalg, hvis dette ikke er at finde for din blog. Du kan teste at din blog er mobilvenlig her.

Mobilvenlig-mærkning på Google

De fleste blogs vil være i responsivt design, hvilket betyder at de automatisk tilpasser sig størrelsen af skærmen. Vi ser dog ofte tilfælde, hvor manglende opdatering eller fejlagtige temaer, kan give problemer med fremvisningen. Benyt dette værktøj til at se, om dit tema efterlever kravene.

UPDATE: Den 27.2.15 har Google offentliggjort, at mobilvenlig markering vil få en påvirkning af resultatlisten på mobilsøgninger. 

Nye sociale medier

Der kommer hele tiden nye sociale medier og andre platforme, hvor dig og din blog kan være tilstedeværende. Faktisk vil mange af dine læsere forvente, at de kan finde dig på nye succesfuld sociale medier. Får et nyt socialt netværk fat i danskerne, så vil du ikke gå glip af de læsere (nye samt eksisterende) som vil ønske at følge dig der, hvis du allerede har en profil i dag.

Ello

Følgende sociale medier skal du holde øje med i 2015…

 • Ello. Flere og flere melder sig til netværket og er af mange, forudset som værende det mest voksende sociale netværk i 2015.
 • Twitter. Selvom danskerne ikke har taget Twitter til sig lige så meget som Facebook og Instagram, så tror vi at introduktionen af nye annonceringsmuligheder, vil sætte gang i Twitter.
 • Snapchat. Selvom antallet af bloggere som benytter det offentlig er lille, så har virksomhederne taget det til sig. Det er tænkeligt at de første bloggere som påbegynder dette, vil få stor succes.
 • Helt nye sociale medier. Der vil konstant komme nye sociale medier til, og ofte kan det være svært forudse hvilke der vil få et fodfæste i Danmark. Se f.eks. disse 15 nye sociale medier, og udvælg dem du tror på.

Udover at have styr på de nye sociale netværks, så kan det være en fordel også at have styr på nye trends på disse netværks. Det kan have flere fordele, at være en af de første indenfor nye trends, f.eks. ved flere læsere.

 

Har du store planer for din blog i 2015? Så læg endelige en kommentar herunder.

1 thought on “Er din blog klar til at modtage besøgende i 2015?”

 1. Pingback: SEO i 2015: Det skal du vide - Meebox.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top