job til unge – Arbejd og tjen med en blog

Office supplies, gadgets and coffee cup

Dette indlæg har vi dedikeret til, at snakke om et overset job til unge – nemlig at være blogger. Når man snakker omkring job for unge, så tænker man ofte på de fysiske jobs der findes i Danmark – f.eks. levering af reklamer, servicemedarbejder bagved kassen eller flaskedreng. Men selvom disse jobs til unge er helt fint som ung job, så har Danmark oplevet en teknologisk udvikling som gør det muligt, at tjene penge som unge online, igennem en blog.

Har vi vakt din interesse for et job som blogger, så vil vi i dette indlæg vise dig vejen til at blive blogger med indtjening. Dette betyder at vi vil fremvise dig hvordan du laver en blog, hvordan du kan tjene penge på din blog, hvor meget du kan se frem til at tjene samt hvilke ulemper du skal være bekendt med ved denne type job.

Sådan kan en blog være et job for unge

Du er formentlig allerede i tvivl omkring, hvordan det helt præcist er, at dit job kan bestå af en blog og hvorledes du kan tjene penge på denne. Inden vi fremviser dig hvordan du kommer i gang med dit eventyr, så vil vi give dig et indblik i hvordan det hele fungere. Har du allerede styr på dette, så kan du springe direkte til herunder.

Princippet bagved at have en blog som arbejde går ud på, at du skaber et medie igennem bloggen, som enten har mange besøgende, de rette besøgende eller en autoritet overfor de besøgende. Herunder har vi samlet 3 eksempler på hvorledes, andre danskere betragter deres blog som et job og tjener penge herigennem.

[one_third padding=”0 5px 0 5px”]

De danske modeblogs

Disse blogs har skabt en autoritet overfor deres læsere, så deres besøgende lytter til deres råd og køber produkter baseret på disse (og igennem bloggen). I sådanne situationer vil indtjeningen f.eks. bestå i, at folk køber igennem links på bloggen (kendt som affiliate). Herudover så kan indtjeningen også bestå i, at virksomhederne betaler bloggeren (i penge eller tøj) for, at få fremvist deres nyeste kollektion på bloggen (læs mere om samarbejde med virksomheder).

[/one_third]

[one_third padding=”0 5px 0 5px”]

De danske nicheblogs

I en række nicher hvor antallet af virksomheder er lille samt disse dårlige til, at varetage deres online tilstedeværelse, findes der nicheblogs kun omkring ét emne. I dette tilfælde oprettes en blog omkring emnet, og pengene tjenes penge kliks (adsense) eller køb genereret igennem bloggen (affiliate). Der tjener således penge på, at der er få virksomheder og de er dårlig til, at styre deres online tilstedeværelse. F.eks. kan man som blogger få en fordel ved, at have erfaring med SEO eller sociale medier.

[/one_third]

[one_third_last padding=”0 5px 0 5px”]

De danske sælgerblogs

Der findes en række blogs, som sælger enten digitale produkter eller deres egne ydelser. F.eks. hvis du studerer til indretningsarkitekt, så kan bloggen være en måde hvorpå, du kan brande dig selv og på sigt sælge dine egne ydelser (læs mere her). Du også bruge din blog som medie til, at sælge dine egne digitale produkter. Dette kunne eksempelvis være e-bøger, vejledninger etc. Der er ingen begrænsninger så længe du har viden (f.eks. hobby) eller mulighed for at anskaffe denne viden.

[/one_third_last]

Efter at have læst dette afsnit har du formentlig fået en ide omkring, hvordan et job til unge sagtens kan være en blog. Næste skridt vil være, at finde på den helt rette ide samt at starte bloggen.

Vores guide til at lave en blog

Når du har fundet på det emne du ønsker at blogge omkring, så er næste skridt at finde på blog navnet og herefter at lave selve bloggen. Vi vil kort fortælle dig hvilke trin du skal igennem, når du laver bloggen. Nederst i dette afsnit vil du finde et link til vores komplette guide, som fremviser dig hvordan du laver en blog fra A til Z. Denne guide er lavet således, at alle kan være med, også selvom man ikke har prøvet det før.

Trin 1: Find på navnet til bloggen
Trin 2: Tjek om dette navn er ledigt (ditnavn.dk)
Trin 3: Køb domænet og webhotellet
Trin 4: Opsæt dit CMS (WordPress)
Trin 5: Find og installere det rette design
Trin 6: Skriv dit første blogindlæg
Trin 7: Påbegynd din markedsføring

Selvom disse trin kan virke overvældende, så er det meget nemt at lave din egen blog, og du skal blot følge vores guide.

button

Har du spørgsmål til selve oprettelsen af bloggen, så står bloggerne bagved Unitate klar til at besvare dine spørgsmål (kontakt os her). Det spørgsmål vi ofte får, når det kommer til at tjene penge igennem sin blog er, hvilket emne man skal vælge. Hertil har vi opsat følgende råd, som kan hjælp dig på vej.

Råd 1: Vær ikke bange for at starte noget. Du kan altid starte en blog mere efterfølgende. Ofte kan det være en ide, at se det første projekt som en måde at lære feltet (for når du først bliver bidt af det, så skal du nok få flere blogs).

Råd 2: Tænk over hvor stor profit margin der er i det potentielle felt, da dine indtjeningsmuligheder afhænger heraf. F.eks. er profit marginen på slik meget lille, og et site som f.eks. DagligvarerNettet.dk kan således ikke tjene særlig meget.

Råd 3: Gå ikke efter dem som har den højeste profit margin, da der formentlig allerede er høj konkurrence her.

Råd 4: Tjek hvor mange konkurrenter du har indenfor det potentielle felt. Herudover hvad disse gør forkert/dårligt, som du kan gøre bedre.

Sådan tjener du penge på bloggen

Vi har allerede fremsat et par eksempler på typer af blogs, og hvordan disse kan tjene penge. Herunder har vi opsat et skema som fremsætter alle de mulige indtjeningskilder, som du som blogger kan gøre brug af.

Indtjeningstype: Klik %-salg Leads Andet
 Affiliate markedsføring   ja  ja  ja  Læs mere
 Google Adsense   ja  Læs mere
 Samarbejde med virksomheder   ja  ja  ja  ja  Læs mere
 Kommer snart  Læs mere

Hvor meget kan du som unge tjene på en blog?

Vi har allerede fortalt dig omkring, hvordan du tjener penge på din blog samt fremvist dig hvordan. Derfor har du sikkert allerede fået en ide omkring, at det kan være svært at fortælle præcist hvad man kan tjene, da det vil afhænge af eksempelvis:

  • Emnet – Er produkterne/serviceydelserne indenfor feltet billige og uden særlig høj fortjeneste, så vil dette også have en betydning på dine indtjeningsmuligheder fra bloggen.
  • Konkurrencen – Hvor mange andre forsøger at tjene penge indenfor dette felt. Jo flere der er, jo svære er det for dig at tjene penge.

Når dette så er sagt, så findes der faktisk bloggere som kan leve direkte af deres blog. Herudover en række bloggere, som tjener en pæn mængde penge som bijob, som de kan supplere med deres lommepenge, SU etc.

De fleste unge vil ofte ikke få mere end 2.000-5.000 udbetalt i SU, eller 500-1.000 i lommepenge. Og kunne fordoble dette beløb igennem dit arbejde med bloggen, vil ret ofte være muligt for de fleste. Som allerede opstillet, så vil første skridt være at vælge et emne, lave en blog og opsætte de korrekte indtjeningsmuligheder.

Ulemper ved at have en blog som ung job

Selvom vi her på Unitate.dk vil mene, at en blog er det perfekte job til unge, så vil der selvfølgelig være ulemper ved at have en blog som job. Før du tager beslutning om hvorvidt en blog skal være dit job, så skal du overveje følgende ulemper ved blog som job til unge.

[one_half padding=”0 5px 0 5px”]

Risiko

Ved et fast job i Netto vil du være sikret din løn, hvilket ikke er tilfældet med bloggen. Dog skal det siges, at din løn vil blive mere sikker/stabil med tiden (samt at du ikke har et indtjeningsloft, som et job bagved kassen).

[/one_half]

[one_half_last padding=”0 5px 0 5px”]

Ingen kolleager

Du har ikke en række kollegaer og jobbet med bloggen vil primært være sig selv. Dette vil for mange være kedeligt i længde, men kan have sine fordele, at de fleste ofte arbejder best alene og uforstyrret.

[/one_half_last]

[one_half padding=”0 5px 0 5px”]

Mærkelige arbejdstider

Du skal ikke møde ind efter skole samtidig med, altid at være hjemme kl. 21.00. Du skal ligge tiden når bloggen/dine læsere kræver det.

[/one_half]

[one_half_last padding=”0 5px 0 5px”]

Du skal selv betale skat

Der er ikke nogle der registrer din skat for dig, og denne skal du således selv registrere som B-indkomst på skat.dk (kan dog gøres på 5 min.).

[/one_half_last]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top