Videoguide: Lav din egen hjemmeside (10 min.)

LAV DIN EGEN HJEMMESIDE-TOP

Jeg tror du er enige med mig, når jeg siger:

At det er MEGET svært at finde ud af, hvad man skal gøre, når man vil lave sin egen hjemmeside!

Eller er det faktisk det?

Faktisk er det sjælendt så svært som man tror, hvis blot man finder den RIGTIGE guide til at lave din egen hjemmeside….

… Det viser sig nemlig, at alle mennesker kan lave deres egen hjemmeside – på blot 10-15 minutter.

I denne guide fremviser jeg dig præcis, hvordan du laver din egen hjemmeside. Jeg gennemgår alle trin, således alle kan være med uden problemer. Du får igennem guiden alt på skrift og video!

 

Guide: Lav din egen hjemmeside

Herunder besvarer vi spørgsmålet ”hvordan laver man en hjemmeside”, og gør det således at alle kan være med. Dette betyder, at du ikke behøver at have nogen teknisk viden, da vi forklarer alt igennem hele processen.

Først gennemgår vi de trin du skal igennem for, at kunne lave din egen hjemmeside og efterfølgende trinene til at få det flotte design.

Undervejs vil der være enkelte elementer du skal tage stilling til ift. resultatet, men vi vil guide dig til det helt rette valg.


Lav hjemmeside på kun 10-15 minutter med disse 5 trin:

Trin 1: Vælg det rette navn til hjemmesiden. I dette trin skal du vælge det rette navn til din hjemmeside, samt tjekke hvorvidt det er ledigt og herved muligt at købe og benytte.

Trin 2: Køb domænet til din hjemmeside. Selve købet af domænet af domænet og efterfølgende godkendelse heraf sker hurtigt.

Trin 3: Køb webhotel til din hjemmesiden. Her skal du vælge hvor dit domæne skal hostes samt, hvilken type af hosting du har behov for.

Trin 4: Opsætning af din hjemmeside. I dette trin skal vi vælge det korrekte CMS alt efter, hvad det præcise formål med hjemmesiden er. Vi fremviser forskellige muligheder og guider til dem alle.

Trin 5: Opsætning af hjemmesidedesign. Alt efter valg af CMS vil der være forskellige mulighed for at vælge designet til hjemmesiden.


 

Trin 1: Vælg det rette navn til hjemmesiden

Lav en hjemmeside med et godt navn, da det vil have betydning for din succes. Det gælder nemlig om at vælge et navn til din hjemmeside, som folk kan huske samtidig med, at det minder dem om hvad din hjemmeside omhandler. En gode metode kan f.eks. være, at kigge på lignende hjemmesider i Danmark og udlandet for, at få ideer til navnet. Når du har fundet navnet, så kan du teste herunder om det er ledigt

[wpdomainchecker button=”Tjek ledighed”]

(NB: søge på domænenavnet med den endelse du ønsker, således du f.eks. søger på valgtenavn.dk eller valgtenavn.com).

Som allerede nævnt er det vigtigt at lave en hjemmeside med et navn, som er med til at bidrage til den succes du ønsker for hjemmesiden. Derfor kan det være en ide, at følge disse råd når navnet vælges.

– Lad gerne et relevant nøgleord for hovedemnet indgår direkte i navnet.
– Alle skal kunne udtale og stave til navnet.
– Navnet skal være så kort så muligt, og indeholde så få ord som muligt.

Følger du disse råd herover, så vil du ikke alene få et fedt navn som du selv kan lide, men du vil få et navn som bidrager til din hjemmesides succes. Men vigtigst af alt er, at du selv er tilfreds med navnet på din hjemmeside.

 

Informationen omkring pris for hjemmeside

At lave en hjemmeside helt gratis er ikke muligt, hvis du ønsker at have dit eget domæne (f.eks. valgtenavn.dk). I sådanne et tilfælde vil prisen være 45 kr. pr. år for selve navnet og efterfølgende ca. 115 kr. for hosting pr. år samt ca. 100 kr. i oprettelse af hjemmesiden. Den samlet pris for at lave din egen hjemmeside er således ca. 250 kr. første år (samt billigere alle år derefter), hvilket for de fleste kan beskrives som næsten gratis.

Skulle du dog alligevel ønske at lave en hjemmeside som er 100% gratis, så vil navnet på denne f.eks. være valgtenavn.blogspot.dk eller valgtenavn.123hjemmesider.dk. Grundet den lave pris på en hjemmeside på eget domæne og de forfærdigelige navne der følger med en gratis, så vil vores anbefale være at følge denne guide til at lave din egen hjemmeside på eget domæne.

 

Trin 2: Køb domænet til din hjemmeside

Navnet er nu fastlagt og du skal have købt domænet, således vi kan påbegynde at lave din egen hjemmeside. Vi køber domænet igennem det sted, som senere hen skal stå for selve hostingen af hjemmesiden. Til dette formål anbefaler vi Unoeuro, som har den billigste pris i Danmark (dog uden at ydelsen er dårlig).

1. Besøg hjemmesiden lige her

2. Indtast navnet i toppen og se dine muligheder.

3. Vælg ønskede endelse (.dk, .com etc.) og tryk ”bestil”.

Søg efter hjemmesidenavn hos Unoeuro

(Efter du har trykket bestil, så skal du blot følge guiden i trin 3, som tager dig igennem selve bestillingen af webhotel).

 

Trin 3: Køb webhotel til din hjemmesiden

At lave en hjemmeside med det rette webhotel er vigtigt, da webhotellet er hvor du har dine filer, og herved selve hjemmesiden, liggende. Uden et stabilt webhotel, så vil du opleve at din hjemmeside ikke altid er oppe. Dette er igen en af grundende til, at vi har valgt at benytte Unoeuro.

4. Du skal blot vælge webhotellet med navnet ”bronze”, som er det billigste, men dog stadig er utrolig pålidelig. Ønsker du mere plads på et senere tidspunkt, er det nemt at opgradere hertil. Tryk på ”bestil webhotel” samt bekræft at navnet er korrekte på den efterfølgende side.

Vælg det korrekte webhotel5. Efterfølgende skal du blot indtaste dine adresse- samt kontaktoplysninger.

Indtast de korrekte oplsyninger6. På næste side har du en række indstillinger. Disse er som standard ok, og du behøver ikke indtaste noget (adgangskoden bliver automatisk generet). Du skal blot klikke af, at du har læst betingelser og trykke på næste.

indstilligner UnoeuroPå sidste side skal du blot betale for domæne, webhotel og oprettelsen af hjemmesiden. Prisen er 260-270 kr. for det første år. Alle efterfølgende år herfra, vil selve webhoteller koste 112-115 kr. om året og domænet 45 kr. om året.

 

Aktivering af domænet

Det sidste du skal gøre, inden vi kan gå i gang med opsætningen af selve hjemmesiden, er at aktivere domænet. I Danmark er det DK Hostmaster som står for selve administrationen af de danske .dk domæner, og hvis du har købet dit domæne herpå, så skal dette aktives. Har du købet .com, så vil dette ikke være nødvendigt.

For at aktivere dit domæne, så skal du gøre følgende:

1. Login på DK-Hostmaster.dk med de fremsendt loginoplysninger (pr. e-mail).

2. Du vil først blive bedt om at ændre din adgangskode, gør dette.

3. På forsiden vil der stå en besked omkring du mangler at aktivere et domæne, tryk på denne besked.

4. Udfor dit domæne skal du sætte fluetegn, hvorefter du blot skal trykke på aktiver.

5. Når du har gjort dette, så er domænet registeret i dit navn, og indenfor 1 time, så vil domænet være aktivt. Du kan derfor forsætte til selve processen med at lave din egen hjemmeside.

 

Trin 4: Opsætning af din hjemmeside

Lav en hjemmeside guiden begynder først rigtig nu, hvor din egen hjemmeside nu begynder at tage form. Domænet og webhotellet er nu ordnet, hvilket betyder at folk har en URL (www.ditnavn.dk) at finde hjemmesiden på, og et webhotel hvor du kan gemme de oplysninger de skal fremvises.

Det som der skal gøres er helt konkret, at opsætte det CMS som hjemmesiden skal fungere med. CMS står for Content Management System, og er det system som håndtere din hjemmeside således, at du ikke behøver at have forstand på at kode.

Et CMS skaber således en brugerflade som du kender det fra andre programmer, som gør at du kan bruge programmet, uden faktisk at skulle kunne forstå den kode der er bagved.

Hos Unoeuro finder du en række mulige CMS’er, som du igennem en 1-Click installation nemt kan få på din hjemmeside.

1-click installation1. Login på Unoeuro og vælg ”1-Click installation” som fremgår af menuen i venstre side.

CMS muligheder ved Unoeuro2. Vælg hvilket CMS som du ønsker at benytte på din hjemmeside, og tryk efterfølgende Vælg ud for denne. Installationen kan tage et par minutter. (Læs mere omkring valg af CMS herunder).

3. Når du har valgt korrekte CMS, så skal du blot indtaste e-mail og password på efterfølgende side (de andre oplysninger er fine fra standard).

4. Når installationen af CMS’et er færdig, så kan du besøge din hjemmeside for at se resultatet. Login sker ofte ved at besøge ditnavn.dk/admin (kan variere alt efter valg af CMS).

Valg af korrekt CMS

Som det fremgår af billedet herover, så findes der rigtig mange forskellige typer af CMS’er. Hvilket et af disse som du skal vælge, kommer an på, hvad formålet med hjemmesiden er.

WordPress: Dette er den nemme løsning, som vi fremviser i denne guide. Igennem WordPress kan du nemt lav en hjemmeside med indhold samt med mulighed for senere webshop (f.eks. igennem Woocommerce). Dette CMS benyttes også af rigtig mange til at lave blogs.

Joomla: Benytte af mange til både hjemmesider, blog og webshops. Kræver dog en smule viden omkring kodning for, at få et flot resultat.

Magento: Et 100% webshop system, som benyttes af mange af de helt store webshops med 5000+ produkter.

Opencart: Webshopsystem til små og mellemstore webshops.

Prestashop: Webshopsystem til mellemstore til store webshops.

 

Trin 5: Opsætning af hjemmesidedesign

Alt efter hvilket CMS der er blevet valgt, så vil dette afsnit selvfølgelig være forskellig fra CMS til CMS. Vi tager udgangspunkt i et af de mest brugt CMS til hjemmesider, WordPress, hvilket også er det vi anbefaler til både nybegyndere og eksperter.

 

Installation af WordPress design

1. Login på din hjemmeside på: valgtenavn.dk/wp-admin
2. Under Appearance -> Add new -> Upload, kan du hente et tema fra din computer.
3. Væg tema/design og tryk på installer. Vælg efterfølgende ”aktiver”.

 

Således kan du nemt og hurtigt installere et nyt tema på din hjemmeside, og du behøver således ikke have forstand på kodning for, at kunne lave en flot designet hjemmeside. Det næste skridt er således, at vi fremviser dig hvordan du finder det helt rigtige design/tema til din hjemmeside. Lav din egen hjemmeside med et flot designet tema for, at have større mulighed for at få succes med din hjemmeside.

 

Sådan finder du et flot WordPress tema

Den nemmeste metode at finde det helt rigtige design/tema på, er simpelthen ved at bruge Google, da du formentlig ikke på forhånd er 100% sikker på hvad du ønsker for din hjemmeside. Det er vigtigt at lave en hjemmeside med flot design, men det tager tid at få den gode mavefornemmelse selv.

Dette betyder, at du skal se en masse eksempler på temaer i brug før, du kan tage stilling til, hvad der passer til din hjemmeside.

 

Herunder er et par eksempler til at hjælpe dig på vej:

1) Tjek lignende hjemmesider. Ligesom med navnet, så kan det være en god ide, at se på lignende hjemmesider som den du ønsker. Hvis de allerede har været etableret i en periode, så er sandsynligheden for at de ved hvad folk vil have ret stor, og de har formentlig et fornuftigt valg af tema ift. målgruppen. Læs her, hvordan du finder ud af, præcis hvilket tema en anden WordPress hjemmeside anvender.

2) Tjek temaer/designs fra de store udbydere. Igennem ThemeForest kan du finde nogle en række dygtige designere og deres temaer. På denne måde er du sikret en høj standard, og har mulighed for at gennemgå en række eksempler på hjemmesider (ved de fleste af disse temaer har du mulighed for, at se en live udgave af disse hvor du kan teste alt).

3) De gode Google søgninger. Google kan være din ven, hvis blot du vælger at søger efter det korrekt. Derfor kan det være en ide at kigge de andre muligheder igennem for, at finde de korrekte betegnelser/egenskaber der tilknyttes temaer du er på udkig efter, og søge efter disse. Er det f.eks. et magasin-, blog-, fitness-, fototema du er på udkig efter? Når du ved mere omkring hvad du ønsker, så kan Google benyttes.

4) Overvej de betale temaer. Der findes rigtig mange gratis muligheder når du laver din egen hjemmeside, men selvfølgelig vil de betalte være af den bedste kvalitet. Har du således større planer for den hjemmeside du er ved at lave, så vil vi anbefale at kigge efter et betalt WordPress tema.

 

Videoguide til at lave din egen hjemmeside

 

Afsluttende bemærkninger

Først og fremmest tillykke med hjemmesiden, som du nu har lavet på helt egen hånd. Hvis du har valgt at følge vores guide fuldkommen, så har du valgt WordPress, hvortil vi har skrevet en masse gode guide til, at sætte dig på den rette kurs.

Du finder alle vores indlæg omkring WordPress og vores begynderguider til WordPress lige her.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top