Rettelse af kritiske WordPress fejl

Selvom du kan gøre en del for, at foretage en sikker opdatering af din WordPress blog, så kan der forekomme fejl. Eksempelvis kan der ske en fejl i opdateringen af plugins, temaer eller blot installationen af noget nyt, som man ikke tidligere har prøvet på bloggen.

Er man heldig, så kan fejlen rettes ved at fjerne disse igen, men dette er ikke altid tilfældet. Kommer du ud for en fejlmeddelelse som herunder, så kan du ikke længere tilgå din blog, og du må derfor rette fejlen på en anden måde.

Fejlbesked i WordPress

Beskeden vil fortælle dig hvor fejlen er opstået, hvilket du kan benytte til, at rette denne igen. Det kan kræve en del teknisk viden at rette disse fejl, men i dette indlæg vil fokus være på elementer som du kan gøre, uden at have den tekniske viden.

Er du før stødt på sådanne fej på din blog, så vil du formentlig have hørt omkring FTP. Dette er ofte den oplagt måde, hvorpå du kan rette fejl på din WordPress blog. Hvis du ikke tidligere har arbejdet med din blog og FTP, så kan det være nemmere at tilgå din blog igennem din webhoste, hvilket denne guide fremviser.

Rettelse af plugin-fejl via webhotel

Igennem dit webhotel har du adgang til alle de filer, som du har installeret på din blog. Dette betyder, at du kan tilgå dit tema, dine plugins og alt andet derfra.

I eksemplet herunder, tager vi udgangspunkt i Unoeuro samt, at der er forekommet en fejl med installationen eller opdateringen af et plugin. En kritisk fejl kan gøre således, at du ikke kan besøge din blog eller logge ind, hvilket skaber grundlaget for denne fremgangsmåde.

Når du tilgår dit domæne igennem Unoeuro vil du møde følgende side.

Find Filemanager hos Unoeuro

I højre side har du mulighed for at vælge ”filer”, hvorigennem du får fremvist filerne på din blog. Her skal du vælge mappen ”/public_html” -> ”/wp-content” –> ”/plugins” hvori alle plugins fremkommer.

Filer og plugin mappen hos Unoeuro

Hvis fejlen er forekommet direkte efter installationen/opdateringen af et plugin, så kan du blot ændre navnet på den pågældende mappe. Er det f.eks. en opdatering af pluginnet ”Bloom” der har skabt problemer på bloggen, så ændrer vi navnet til ”Bloom2”. Så snart dette er gjort, vil du havde brudt linket imellem det pågældende plugin og din blog, og du kan nu logge ind igen. Du kan efterfølgende vælge at fjerne det pågældende plugin fra denne mappe samt på din blog, indtil der er kommet en løsning på problemet.

Genskab adgangskode til blog via webhotel

Har du glemt dine login-oplysninger og forsøgt ”glemt password” uden held, så kan du ligeså igennem dit webhotel, få adgang til din blog igen.

Det som du rent praktisk skal gøre er, at ændre den e-mail som er tilknyttet din WordPress installation. Herefter kan du benytte ”glemt password”-funktionen og genskabe koden til din blog. Du skal i denne omgang foretage ændringer under MySQL, som du finder i højre side ved dit kontrolpanel.

MySQL ved Unoeuro

For at logge ind, skal du bruge oplysningerne fra den e-mail som Unoeuro fremsendt da du lavede din blog. Har du ikke længere denne e-mail liggende, så kan du fra kontrolpanelet vælge ”Send loginoplysninger”, som fremsender de rette oplysninger til den tilknyttede e-mail.

Når du er logget ind, skal du blot vælge ”Databaser” i toppen, vælge databasen for din blog (ofte med et navn som lyder blognavn_dk_db). Når denne er fremkommet, skal du blot finde filen med navnet ”…wp_users”.

Få adgnag til WordPress ved glemt password

 

5 thoughts on “Rettelse af kritiske WordPress fejl”

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Anders

   Mange tak 🙂 Det skulle kunne klar de basale fejl, unde at have en udvikler på banen 🙂

 1. Hejsa.
  Jeg har en wordpress blog. Jeg har tre billeder i min header. Det ønsker jeg fortsat. Jeg vil gerne blot ændre et af billederne- det der hedder lchf. Den vil ikke :o( Dvs. når jeg klikker på lchf billedet til højre finder det blot de billeder frem der ligger inde under lchf opskrifter. Hvordan får jeg ændret det helt.
  Tak for en fed hjemmeside :o) Den dukker tit op, så SEO er der styr på :o)
  Hilsen Benedicte

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Benedicte

   Har du stadigvæk problemet på din blog? Når du sidder og retter i din blog så husk at fremvise den i inkognito således, at du får den korrekte verison af din hjemmeside fremvist 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top