Sikker opdatering af WordPress blog

Rigtig mange bloggere har prøvet at opdatere deres blog, med resultatet at denne efterfølgende gik ned. Dette vil ofte være tilknyttet opdateringen af WordPress, temaet eller de mange plugins – men du kan desværre ikke blot lade vær med at opdatere disse!

Læs mere » Sådan opretter du en wordpress blog

Det er nødvendigt at du opdaterer din blog, primært for ikke at gøre denne sårbar overfor f.eks. hackere. Derfor kan du ikke blot glemme dine opdateringer, og er nød til at opdatere din blog jævnligt.

Opdateringer i WordPress

Selve opdatering af din WordPress blog sker nemt igennem Dashboard –> Updates. Herfra kan du se alle opdateringerne tilknyttet WordPress, temaet og dine plugins. Du vælger hvilke der skal opdateres og trykker, hvorefter opdateringerne påbegyndes. Tip: har du flere blogs, så benyt WPremote til nemt at opdatere flere blogs på én gang.

Men du ved sjældent på forhånd, om nogle af disse opdateringer kan skabe problemer for din blog. Derfor kan du følge disse tips for, at undgå en række af de mest almindelige fejl.

De simple tips

  1. Gennemgå alle plugins og slet dem, som ikke benyttes på din blog. Opdater herefter alle plugins, inden WordPress- og temaopdateringerne.
  2. Benytter din blog et caching-plugin, så deaktiver dette inden opdateringen af store plugins og WordPress.
  3. Skriv til andre bloggere og spørg, om de har haft problemer med at opdatere deres seneste plugins-, tema- eller WordPressopdateringer, inden du selv starter med opdateringerne.
  4. Besøg hjemmesiden for dit tema og plugins (gerne den tilknyttede side på WordPress.org), og tjek hvad folk har skrevet i support-sektionen. Ofte vil der hurtig være folk der kommenterer, hvis der er problemer med opdateringen.
Opdatering af plugin
Eksempelvis var dette hvad man så ved support-sektionen hos pluginnet Yoast, da de opdaterede til 3.0. Det var således tydeligt, at man skulle vente på endnu en opdatering i denne situation.

De avanceret tips:

  1. Sørg for, at du har en backup af din blog før opdateringerne gennemføres (f.eks. igennem din host eller igennem et plugin). F.eks. tages der ved Unoeuro dagligt backup, hvilket med en mindre betaling, kan være løsningen på problemet, hvis problemer skulle opstå.
  2. Tjek hvilken opdatering der er tale om. Er der f.eks. tale om en stor opdatering, som ofte fremgår ved at versionen springer fra 3.2.3 til 4.0 (etc.), så kan du med fordel vente et par time (evt. 2 dage). En række fejl kan være tilknyttet disse store opdateringer, og disses findes ofte på de første blogs som opdaterer, og rettes efterfølgende. Herefter vil 4.0.1 etc. hurtigt blive frigivet efterfølgende.
  3. Benyt en ekstra blog. Du kan med fordel have en ”ekstra” blog med præcis det samme tema, samme version af WordPress og samme plugins. Smid nogle enkelte sider og indlæg derpå, og se hvordan den reagerer når den opdateres. Ideen er således, at hvis der ikke sker noget med denne, vil din rigtige blog også kunne opdateres uden problemer.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top