Sådan får du https (SSL) på din WordPress blog


Rigtig mange bloggere har opdateret, at de er begyndt at miste trafik fra Google. Dette vil for mange af disse være begrundet med, at de endnu ikke har gjort brug af de sikkerhedsmuligheder man har, når man driver en blog.

Du har formentlig allerede lagt mærke til, at visse hjemmesider, webshops, blogs etc. enten er at finde på http eller på https. Den lille forskel, i det næsten usynlige ”s”, er meget store. Når der gøres brug af

Hvad er https? https er den sikre udgave af https, og står derfor for ” Hyper Text Transfer Protocol Secure”. Når en hjemmeside gør brug af https så betyder dette, at alt den data og kommunikation der sendes imellem hjemmesiden og dig, er sikker og krypteret. De fleste browsere fremviser et ikon ved siden af URL’en for at fremvise, om hjemmesiden er sikker eller usikker.

Det er dog som blogger meget simpelt at slå https / ssl certifikat til, og kræver kun et plug-in og enkelte indstillinger hos den host du bruger. I denne guide fremviser vi hvordan du får https på din blog – både hos Unoeuro og One.com.

Step 1: Besøg den webhost du benytter og find https/ ssl certifikat.

Unoeuro:  Kontrolpanel ->  vælg domæne -> Website –> HTTPS beskyttelse

One.com: Kontrolpanel -> vælg domæne -> SSL

Step 2: Slå https muligheden til

Unoeuro: I dropdown vælger du “Let’s Encrypt DV-certifikat” og trykker på ”sæt”

Følgende besked vil efterfølgende blive fremvist:

One.com: Vælg ”on” og sæt klik i forretningsbetingelser, klik herefter på ”gem”.

Følgende besked vil efterfølgende blive fremvist:

Step 3: Installation af plug-in

På din WordPress-blog skal du nu installere et plug-in, som kan håndtere sikkerheden som din host fremsender til dig. Derfor skal du installere følgende plug-in: Really Simple SSL.

Når dette er installeret, så skulle du gerne få fremvist følgende billede. Hvis dette ikke er tilfældet, så er der formentlig en forsinkelse ift. din host. Det tager ofte maks. 10 min. hos Unoeuro, men kan tage op til 1,5 time hos One.com.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top