Tips til affiliate for bloggere i 2017

Der findes flere måder hvorpå man som blogger, igennem sin blog eller indholdet derpå, kan tjene penge. Vi har tidligere skrevet flere indlæg omkring emnet, men i følgende indlæg får du en række opdateret tips til at arbejde med din affiliate indtjening i 2017.

Overordnet set findes der mange forskellige måder hvorpå, du kan tjene penge på din blog. Du kan f.eks. få betaling for at skrive blogindlæg, anmelde et produkter, være ambassadør for en virksomhed og selvfølgelig ved at arbejde med affiliate.

I dette blogindlæg vil fokus være på affiliate marketing, da dette ofte er et af de områder, som mange almindelige bloggere aldrig når at udnytte til fulde.

Sådan kommer du i gang med affiliate

Helt overordnet er det følgende proces du skal igennem, når du vælger at arbejde med affiliate på din blog. Dette indlæg vil ikke have fokus på selve igangsættelsen af affiliate marketing, men vil antage du allerede har arbejdet i mindre grad med dette i et par måneder.

Trin 1: Udvælg hvilket affiliate netværk du ønsker at benytte.
Trin 2: Skrive et indlæg omkring produktet, hvori du indsætter linket du får af affiliate netværket.
Trin 3: Skab relevant trafik til dit blogindlæg, som følger linket og køber på den pågældende webshop.
Trin 4: Modtag betaling fra dit affiliate netværk.

Et godt eksempel på en affiliate hjemmeside, som omhandler en specifikt niche, er denne hjemmesiden. Hjemmesiden hjælper folk med at finde de bedste tilbud på Black Friday, og er således skabt med et meget præcist formål (jf. tips i næste afsnit)

Tips til affiliate marketing for bloggere

Det er ikke meningen at du skal tage alle 5 tips til dig, men blot udvælge dem som giver mest mening for din blog. Det er meget forskelligt fra blog til blog, hvordan man bedst muligt optimerer sin affiliate indtjening.

Tip #1: Vær ikke bange for lange tekster

Man kan skabe trafik til sine affiliate indlæg på mange måder, f.eks. igennem e-mail, sociale medier etc., men trafik fra Google vil ofte være vigtig. Derfor kan det være en stor fordel, at skrive gode og lange tekster, fokuseret omkring de rigtige søgeord, da dette hjælper med at skaffe mere trafik fra Google.

Man skal derfor ikke være bange for, at skrive gode lange tekster, som kommer rundt om hele emnet. Jo mere du kan hjælpe besøgende med deres ”problemstillinger” i købsprocessen, jo tættere er du på at skabe et salg. Kig forbi vores sektion omkring SEO for bloggere, for mere hjælp til dette emne.

Tip #2: Skab gerne et nicheområde på din blog

Selvom du har en blog som overordnet omhandler et bredt emne, så skal du ikke afholde dig fra at arbejde med affiliate marketing indenfor én niche. Det er ofte arbejdet med et specifikt område eller produkt, som hjælper bloggere til at skabe en god indtjening igennem affiliate.

Skriver du f.eks. bredt omkring boligindretning, så kan det f.eks. være en mulighed at arbejde meget specifikt med affiliate indenfor et nicheområde herunder. Et eksempel herpå kunne f.eks. være sovesofaer eller biopejse.

Tip #3: Hav fokus på de enkelte gode indlæg og opdater disse ofte

Det kan nemt være overvældene at skulle have fokus på en masse forskellige indlæg. Derfor kan det være en fordel, at udvælge enkelte fokusområder eller fokusindlæg, som er dem du ønsker at have fokus på.

Dette er et af de enkelte affiliate indlæg her på Unitate.dk, hvor vi har fokus på to produkter. Herved er vores fokus meget præcis på lige netop dette blogindlæg fremfor andre ift. at skaffe trafik.

Du kan nemt igennem Google Analytics eller direkte hos dit affiliate netværk, få et overblik over hvilke indlæg der giver mening for dig at have i fokus. Du kan ligeså tjekke hvilke indlæg der allerede ligger godt på Google, da du således ved at det løbende vil få trafik derfra.

Tip #4: Forsøg ikke at sælge noget du ikke kan stå indenfor

De bedste affiliate hjemmesider drives ofte af folk, som faktisk har prøvet produktområdet/produkterne. De kan således selv stå inde for dette, og har en indgang til produktet, som man ikke kan læse sig ud af internettet. Det er nemlig ofte denne viden folk er på udkig efter, da de også kan læse de samme manuler og produktbeskrivelser som dig.

Tip #5: Brug dine egne interesser

Dette punkter betyder ikke, at du ikke kan arbejde med affiliate indenfor noget du ikke kender til. Dette kan du formentlig godt, det kræver blot at du har ressourcerne til at tilegne dig denne viden. Det hiver da ofte mere mening at arbejder med emner, som man allerede har interesse og viden omkring. Herudover går du ikke død i projektet, og kan løbende tilegne dig viden omkring emnet, uden at du gør det for at skulle tjene penge.

2 thoughts on “Tips til affiliate for bloggere i 2017”

  1. Hej Malene,

    Tak for et spændende indlæg, det er fedt med lidt input, i sær når jeg selv lige har startet mit første affiliate site. Jeg vil helt sikkert gøre brug af dine tips 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top