Udvid din blog og forvandl den til en podcast

Blogging har helt sikkert sine fordele som medie. Det er alsidigt, har gode SEO-muligheder, det er effektivt og ligetil at skrive sin tanker ned og dele dem, og der er mange forskellige muligheder for at arbejde med sit medie og mange retninger, man kan tage bloggen i. Uanset hvilken slags virksomhed man har eller hvilken slags influencer, man er, så har bloggen som medie og formidlingskilde helt klart sin berettigelse. Der er dog også en masse gode ting at sige om podcasts som en måde at formidle på og lave content på. Så hvis du går og overvejer at lave en podcast som et supplement til din blog, så skal du læse med her.

Podcasts om at være blogger

Podcast som medie har virkelig fundet sit fodfæste både ude i verden og herhjemme i lille Danmark. Der findes podcasts om alskens emner lige fra historie, til saftige meninger om alt det, der foregår i den spændende verden af online casino – se fx den danske podcast Pokercast, til havearbejde og indretning og så meget mere. Men i denne artikel vil vi, udover at give dig viden om, hvordan du kan gøre en podcast til en del af dit content, også gøre dig opmærksom på alle de fede podcasts, der findes om selve emnet blogging. Disse podcasts kan gøre dig til en bedre blogger, uanset om du er helt ny i bloggerverden eller er en garvet veteran. Der er for eksempel podcasten Do you even blog, hvori værterne interviewer kendte bloggere og entreprenører for at få tips og tricks til at blive en bedre blogger og iværksætter. I samme genre finder vi den populære podcast Just keep on blogging, der også giver gode råd til, hvordan man kan gør sit publikum større og sin blog mere succesfuld. Der findes også en god håndfuld danske podcasts om emnet blandt andet fra den populære danske blogger Valdemarsro.

Fordelene ved en podcast

Der er faktisk mange fordele ved en podcast og det kan komplementere din blog på et helt andet niveau. For eksempel så taler du direkte og uden omsvøb til dit publikum. Folk kan høre din stemme, dit toneleje og din varme og det giver en helt anden fornemmelse af dig som person end gennem skriften i din blog. Det gør det meget mere personligt og det gør også, at du kan bruge det til at styrke og rafinere dit brand og påvirke folks mening af dig i den retning, du gerne vil have det. Du kan så at sige påvirke din fremtoning og dit offentlige image på en helt anden måde. Du kan enten tale direkte til dine følgere om de emner, der ligger dig på hjertet, eller du kan invitere gæster ind for at diskutere forskellige emner. Der er dermed mange muligheder for at komme rundt om et emne.

Du kan nå ud til en helt anden målgruppe. Der er nemlig mennesker, der ikke har tid til at sidde og koncentrere sig om at læse en blog, men de lytter gerne til en podcast om et spændende emne på gåturen fra toget til arbejdet, mens de står og laver mad eller lægger vasketøj sammen, eller laver noget helt tredje. Du når dermed ud til en helt anden målgruppe og hvis lytterne af din podcast kan lide det, de hører, så er der også en god sandsynlighed for, at de hopper en tur over forbi din blog efterfølgende. Ligeledes er der med en podcast bedre muligheder for at dykke dybere ned i et emne, end der er på skrift. Selvfølgelig kan man skrive side op og side ned om et emne, men det er bare de færreste mennesker, der har tid til at læse det i en travl hverdag, og så er det bare lettere og mere tilgængeligt at gå og lytte til en spændende podcast.

Kom godt i gang

Hvordan kommer man så i gang med at lave en podcast, sidder du måske og tænker nu. Det er faktisk nemmere, end man lige tror. Det kræver bare, at du har en computer, en god mikrofon og en audioapp. Du har derudover også brug for en god idé. En idé, som du har lyst til at diskutere i en god rum tid og som dine lyttere har lyst til at lytte til. Så enkelt er det faktisk at starte en podcast og det kan sagtens kombineres med din blog i og med, at de emner, du tager op på bloggen, kan uddybes i podcasten – eventuelt med gæster. God fornøjelse! 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top