10 SEO fejl bloggere skal undgå

10 SEO fejl_2

Søgemaskineoptimering (SEO) er en af metoderne til, at få flere besøgende til bloggen. Der er dog visse SEO fejl som bloggere skal undgå for, at få det optimale ud af deres SEO tiltag. SEO kan være indviklede for nybegyndere hvilket er grunden til mange af disse SEO fejl – guiden vil forsimple mange SEO elementer.

Google ændre jævnligt på deres retningslinjer, og som blogger skal man være opmærksom på altid at overholde disse retningslinjer for ikke, at skade sin blogs fremtidige muligheder. Der findes utallige SEO myter omkring hvad du må og ikke må – dette sker fordi de algoritmer som ligger bagved søgemaskinerne, ikke er tilgængelige for offentligheden. På grund af erfaringer indenfor feltet, så har vi kunne sammensætte denne liste med 10 SEO fejl som alle bloggere skal undgå.

Læs mere » SEO for begyndere

Som ofte ved sådanne lister, så vil der være folk der misforstår eller misfortolker informationerne. Derfor vil vi allerede nu fastsætte regel nummer 1 – er du nogensinde i tvivl omkring SEO, så spørg dig selv ”vil den rettelse gør mit indhold bedre eller værre?”, dit indehold kommer nemlig altid i første række.

Har du spørgsmål omkring SEO til din blog, så smid en kommentar under indlægget.

1. Duplikation af indhold

Når man skriver mange blogindlæg så hænder det, at man kommer til at skrive omkring det samme emne flere gange eller endda til tider, skriver helt det samme indhold flere steder på bloggen. Overfor Google vil dette ikke altid blive betragtet som værende fordelagtigt. Der findes to problemstillinger du som blogger skal være opmærksom på:

  1. Duplikation af indhold sker når, du på flere sider af din blog har samme indhold. I visse tilfælde vælger Google at se bort fra dette indhold, og du vil ikke opnå besøgende på indholdet fra Google. I værste tilfælde, kan det også skade dine placeringer på andet indhold. Skriv derfor altid unikt indhold og benyt maksimalt to kategorier pr. blogindlæg.
  2. Variationer af samme indhold sker når, du skriver indlæg meget tæt op af hinanden. Dette kan være skadeligt, hvis disse indlæg er korte og hoveddelen af din blog består af denne form for indhold. Dette sker fejlagtigt, når folk bliver opmærksomme på mulighederne igennem SEO (og søgeordsanalyse  for bloggere), og vælger at skrive indhold til ord/sætninger placeret meget tæt op af hinanden. F.eks. hvis man skrive et blogindlæg som skal ramme søgningen ”dyre tattoo” og efterfølgende skriver en der skal ramme sætningen ”tattoo med dyr”. Det er samme behov den søgende har, og derfor skal det benyttes i samme indlæg.

2. Opkøb af links til din blog

Der findes ikke særlig mange bloggere som gør brug af dette, men det kan være fristende at betale sig til et godt link  for, at få en bedre placering på Google. Det strider imod Googles retningslinjer, og kan skade din blogs SEO. Google har både computere og personale tilgængeligt for, at tjekke om dette sker.

Vi er i gang med at skrive et indlæg omkring linkbuilding (processen af få links til din blog). Hold øje med bloggen efter dette indlæg.

3. Jagten på Page Rank

Der har været en tendens, blandt bloggere og virksomheder som samarbejder med bloggere, om at Page Rank betyder alt ift. at vurdere værdien af en blog. Page Rank er en vurderingsmetode fra 1 til 10, som tager udgangspunkt i links. Det parameter som påvirker Page Rank er antallet og kvaliteten af bloggens backlinks (links fra eksterne sider til din blog).

Hvorfor er Page Rank så ikke vigtig for din blog? Den rigtige Page Rank opdateres løbende, men den som er tilgængelig for offentligheden opdateres kun 2-4 gange om året. Derfor vil du altid kigge på en gammel Page Rank. Google kigger på over 100 parametre når værdien af din blog skal vurderes. Bliv derfor ikke opsat på kun, at benytte én af disse elemtner.

4. Mister fokus på indholdet

Jeg ved at ikke alle vil dele denne holdning, men det er vigtigt at huske på, at denne liste fremviser SEO-mæssige fejl (og andre aspekter sidestilles). Det som vi ofte ser er, at bloggere glemmer indholdet fremfor det visuelle (design og billeder), hvilket rent SEO-mæssigt er en fejl. Google forstår kun billeder og design til en vis grad – men vi ved at Google på meget højt plan kan læse og forstå din blogtekst, og benytter denne aktivt til, at bestemme din placering på resultatlisten. Rådet lyder herfra, at design og pæne billeder er vigtigt – men aldrig på bekostning af tekstindholdet i dine blogindlæg. 

Læs mere » Guide til at få en bedre blog

5. Fejlagtig benyttelse af gratis subdomæner

Som vi fortæller om vi vores Hvordan laver man en blog –guide, så er der visse ulemper ved, at benytte sig af subdomæner som f.eks. blogspot eller bloggersdeligth (BLOGNAVN.blogspot.dk). Flere af disse ulemper er tilknyttet SEO. Nogle af de vigtigste SEO ulemper er

  • Begrænset fleksibilitet (ingen eller begrænset mulighed for plugins, designs etc.)
  • Svært at vokse sin blog ift. Google (Page Rank, Domain authority etc.).

Endnu et parameter som er tilknyttet hertil er, at man fremstår som værende  mere seriøs ved at blogge på sit eget domæne. Husk også, at hvis du vælger et subdomæne med dit navn (ditnavn.subdomæne.dk), og der efterfølgende er en der registrer dit blognavn uden subdomæne (ditnavn.dk) – så vil det være svært for dig at få dette, hvis du på et senere tidspunkt skulle ønske dette.

6. Overdreven brug af søgeord

Dette er ikke en SEO fejl som særlig mange bloggere begår, men det ses oftere og oftere, at bloggere som begynder at få interesse for SEO, begår denne fejl. Det som der sker er, at folk forsøger at få lidt flere ord ind i teksten for, at få en højere placering på resultatlisten. Da Google er blevet god til at forstå teksten, så behøver man ikke på samme måde som tidligere, at have det rigtige ord et bestemt antal gange. Hvis du skriver teksten naturligt, og indsætter søgeordet hvor det naturligt passer ind, så vil du ofte komme længst.

7. Længden af blogindlægget

Når det kommer til SEO så er det ofte således, at jo mere indhold jo bedre. Dette er selvfølgelig ikke altid rigtigt, da indholdet også skal være af god kvalitet, være interessant og behjælpelig for læserne samt meget andet. En af de fejl som man som blogger kan begå er, at man skriver for lidt indhold i sine blogindlæg. Det er dog også et svært element at rette, da det simpelt kan være en del af bloggens personlighed. Man skal dog være bevist omkring, at jo mere indhold jo bedre ofte er en god rettesnor ift. SEO. Nogle bloggere tackler også dette ved, at skrive gode lange blogindlæg i bestemte perioder (eksempelvis én gang om ugen).

8. Glemmer at benytte interne links

Ofte glemmer bloggere at linke til deres tidligere indlæg, når dette er relevant for det blogindlæg de er ved at skrive. Når det kommer til interne links, så kan du styrke din egen blog ved, at linke til andre indlæg, som har relevans for det nuværende blogindlæg. Læs mere omkring intern linkbuilding for bloggere her (så du havde vi gjorde der?!).

Selvom man har installeret et plugin som automatisk indsætter relaterede indlæg efter dit blogindlæg – så vil det stadig være anbefaleseværdigt, at lave interne links i selve teksten. Guiden vi linkede til herover, indeholder en masse nemme råd du kan benytte fremover.

9. Glemmer at benytte eksterne links

Når det kommer til at link ud fra sin blog, så er mange bloggere blevet bevidste omkring, at dette er med til at give hjemmesiden der linkes til, værdi fra deres blog. Dette får ofte bloggerne til at afholde sig fra at linke ud – hvilket dog kan være en SEO fejl. En forklaring omkring hvorfor det er godt at linke ud, vil både være meget teknisk og på visse punkter upræcis – vi har dog samlet 5 grunde:

  1. At linke ud giver sporbar trafik (for dig og dem du linker til)
  2. Det gør din blog til en mere værdifuld ressource for besøgende
  3. Søgemaskiner belønner formentlig ​​dette i deres algoritmer
  4. At linke ud giver incitament til, at linke til din blog
  5. Det tilskynder positiv deltagelse & bidrag til din blog

Kilde

10. Glemmer at benytte alt-tags

Dette er en af de mindste SEO fejl, og kan nemt undgås. Når du benytter et billede i dit indlæg, så kan søgemaskinerne kun læse et stykke kode hvoraf der fremgår navn og størrelse. Derfor kan det være en mulighed, at gøre brug af alt-tag (alternative text), hvor du kan beskrive hvad der fremgår af billedet. Har du muligheden for at benytte dit valgte søgeord eller variationer heraf, vil dette være dig behjælpeligt. Få ekstra udbytte ved, at kalde billedfilen for et relevant navn, og ikke f.eks. image12.

Hvorfor skal du være opmærksom på disse SEO fejl?

Først og fremmest så er det vigtigt at påpege, at du sagtens kan forsætte med at bloggen som du tidligere har gjort, selvom du begår nogle af disse SEO fejl. Den organiske trafik fra søgemaskinerne er blot en ud af mange metoder, at få besøgende til din blog – og er ofte langt fra den vigtigste for bloggere.

Når dette er sagt, så ved vi også godt alle sammen, at vi bliver gladere når der kommer flere og flere besøgende – hertil kan SEO give en hjælpende hånd. Det er ikke en skudsikker mulighed for mere trafik, men ofte vil du på sigt opleve mere og mere organisk trafik fra søgemaskinerne.

Har du andre SEO fejl som du selv, eller andre bloggere har gjort – så smid en kommentar herunder.  

1 thought on “10 SEO fejl bloggere skal undgå”

  1. Pingback: Vælg de rigtige nøgleord til SEO - Erik Back

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top