Skab opmærksomhed med pingbacks og trackbacks

I denne omgang kigger vi på, hvordan du som blogger kan benytte pingback- og trackback-funktionen til, at skabe opmærksomhed omkring dig selv og din blog.

pingbacks og trackbacks-2

Helt simpelt så opstår disse, når du i et blogindlæg linker til et blogindlæg på en andens blog. Dette kan være en fordelagtig metode til, at skabe opmærksomhed omkring din egen blog. Vi har allerede skrevet om, hvordan promovering af din blog overfor andre bloggere, kan være en god idé – i dette indlæg kigger vi på, hvordan dette gøres igennem trackbacks og pingbacks.

Hvis din blog er opsat rigtigt, så sendes pingbacks og tracksbacks nemt til bloggeren du linker til. Vi vil nederst i dette indlæg fremvise dig, hvordan du sikre at disse fremsendes til bloggen du linker til.

Fordele ved at benytte pingback-funktionen?

Pingbacks er funktionen som gør den blog du linker til opmærksom på, at du har linket til deres blogindlæg. Det er således en metode til, at sikre at bloggen du linker til bliver opmærksom på dit blogindlæg – og forhåbentlig læser dette.

Udover at du skaber opmærksomhed omkring din blog, overfor bloggeren, så er der også muligheden for at dette sker overfor bloggerens læsere. Dette opstår fordi der fremvises en pingback i bunden af det indlæg du linker til, ligesom var der tale om en blog kommentar (hvis bloggeren godkender pingbacken). Herudover er der selvfølgelig også den mulighed, at bloggeren bliver opmærksom på dig, og på sigt linker tilbage for, at ”gengælde” opmærksomheden.

Sådan fremgår en trackback som en kommentar på din blog
Således ser en pingback ud på Unitate.dk, når eksterne blogs linker til vores blogindlæg. Denne pingback er således synlig overfor læseren af Unitate.dk, ligesom de andre kommentarer til det specifikke blogindlæg.

Fordele ved at benytte trackback-funktionen?

Trackbacks er en anden måde, hvorpå du kan gøre en anden blogger opmærksom på dit blogindlæg. Denne funktion benyttes til, at inddrage den du linker til i samtalen – eksempelvis hvis dit indlæg er en kommentar på et indlæg på den ekstern blog, eller hvis denne benyttes som kilde til dit indlæg.

Trackbacks giver bloggere muligheden for at kommunikere mellem blogs, imens de stadig befinder sig på deres egen blog. Det kan betragtes som en person siger til en anden “Det er noget, du kan være interesseret i herover på min blog, kom og deltag i debatten”.

Dvs. trackbacks er en måde hvorpå, du kan opretholde en samtale imellem blogs, men hvor man faktisk kun skiver på sin egen blog. Under hvert indlæg, vil der blive fremvist en del teksten fra den anden blog, som har givet en trackback til indlægget. Læs mere omkring forskellen på trackbacks og pingback her.

Hvordan benytter du pingbacks og trackbacks på din blog?

Hvis din blog, og den blog du ønsker at linke til, begge benytter WordPress, kan du blot inkludere dit link, som du normalt ville i dit blogindlæg. Når blogindlægget bliver udgivet, vil en pingback automatisk blive sendt til bloggen du linker til. WordPress er automatisk sat op til, at fremsende disse pingback, og derfor skal dine indstillinger se således ud (Settings -> Discussion).

Her vælger du indstillingerne for Pingback og Tracback i WordPress

Den øverste indstilling gør således, at der sendes pingbacks til alle de blogs som du linker til i dine blogindlæg. Indstillingen under, tillader selvsamme at ske på din egen blog.

NB: En pingback opstår kun når du linker til et blogindlæg, og ikke bloggens forsiden. Hvis du ønsker at linke for, at skabe opmærksomhed omkring din blog, så skal du derfor linke til et specifikt blogindlæg.

For at benytte trackback-funktionen, så skal du når du linker vælge ”Send trackback” under ”Screen option” i toppen.

Du kan under Screen option vælge send trackback
Hvis I bruger forskellige platforme, vil det være nødvendigt, at få den rette URL-adressen fra den anden blog. Typisk kan dette findes i slutningen af blogindlægget (eventuelt via et link kaldet “Trackback URL” eller “Permalink”). Husk at ikke alle blogs tillader trackbacks, så du er ikke sikker på at det altid virker.

Hvilken funktion skal du benytte hvornår?

Både pingbacks og tracksback kan benytte for, at skabe opmærksomhed omkring din blog. Der vil være steder hvor, det vil være oplagt at vælge den ene fremfor den anden. Den oplagte mulighed er ofte at benytte pingbacks. Skriver du f.eks. et blogindlæg hvor du roser en anden blogger, eller et indlæg hvor du linker til en anden blogger, som også har skrevet omkring emnet, så vil pingback-funktionen være det oplagte valg.

Læs mere » Skab mere trafik uden at råbe højt

Ønsker du derimod enten at starte en diskussion eller deltage i en, så vil trackback være det oplagte valg. Dette kan også være valget, hvis du ønsker at benyttes en anden bloggers indlæg som kilde/begrundelse for dit eget. Er du i tvivl, så benyt dig ag pingback.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top