5 gode plugins til din WordPress

I denne omgang giver vi ordet til Allan Bojsen fra www.bojsen.dk. Igennem bojsen.dk har Allan opbygget sin en stor viden til WordPress, hvilket kan vil dele ud af i dette indlæg. 

5 gode plugins-top

WordPress er verdens mest udbredte system til hjemmesider, og det er ikke tilfældigt. På rekordtid har WordPress overhalet konkurrenterne fra Joomla, Drupal, Typos 3, Umbraco og hvad de ellers hedder, og i dag anslås det at 80 millioner websites er konstrueret i og drevet af WordPress.

En af de helt store fordele – men også risici – er muligheden for at føje smarte funktionaliteter til enhver WordPress hjemmeside. Det kan være at du ønsker et smart billedgalleri. Eller du har måske behov for at have større integration med din indsats på de sociale medier. Måske vil du fintune din SEO indsats. Måske virker hjemmesiden en smule langsom og trænger til en kærlig hånd.

De såkaldte plugins kan vise sig at blive din bedste ven, når du går i gang med at konstruere din WordPress hjemmeside. Der findes i tusindvis af forskellige plugins. Nogle er gratis. Nogle koster penge. Nogle opdateres jævnligt. Andre får lov at ligge hen. Det er vidt forskelligt hvilke plugins, der er i spil på de enkelte hjemmesider, og valget af plugins træffes naturligvis ud fra det behov, som du har til dit website.

Her følger 5 forslag til plugins, som du måske kan have gavn af på dit WordPress website. Mine forslag går på plugins, som jeg ofte installerer på de WordPress løsninger, som jeg hjælper virksomheder med. Du har sikkert også nogle stærke forslag i ærmet, og de skal være så velkomne herunder i kommentarfeltet.

1. Yoast SEO

Her på Unitate kan du læse meget mere om SEO, som er forkortelse for Search Engine Optimization. Søgemaskineoptimering er nødvendigt på alle websites, hvis disse vel at mærke ønsker bedre placeringer i diverse søgeresultater. Hollandske Yoast SEO er et fremragende plugin, som jeg kun kan anbefale brandvarmt. Det er gratis og gennemført godt, og hvis du følger de råd og anvisninger, som Yoast SEO giver, er du på rette vej med din SEO.

Find Plugin her »

Læs mere: Guide til brugen af Yoast

2. Duplicator

Du kender måske situationen: du har igennem et stykke tid haft din hjemmeside liggende på et webhotel, som du aldrig blev helt pjattet med. Egentlig har du mest lyst til at skifte webhotellet ud med et andet, men så er der lige det med flytning af din WordPress hjemmeside. Der er jo dels tekster, billeder, temaer, plugins og al den slags. Og er der ikke også noget om, at databasen også skal flyttes med på korrekt vis? Duplicator er et gratis plugin, der hjælper dig med flytningen.

Find Plugin her »

3. Ninja Forms

En af de mest anvendte funktionaliteter på en hjemmeside er kontaktformularen. Det er da også ganske praktisk at folk kan skrive til dig direkte igennem hjemmesiden, uden at de skal blande deres eget e-mailprogram ind i forehavendet. Man udfylder typisk med navn, e-mailadresse og en besked. Et klik på Send-knappen, og vupti: så modtager du deres besked. Ninja Forms er et gratis plugin, der hjælper dig med at skabe flotte og geniale formularer.

Find Plugin her »

4. Google Analytics

Når du nu bruger så mange ressourcer på din hjemmeside (tid og penge), er der god fornuft i at måle, om du får noget ud af besværet. Kommer der folk ind på din hjemmeside? Hvilke sider læser de inde hos dig? Hvor kommer de fra? Og bruger de computer, tablets eller smartphones? Google Analytics er kongen inden for statistik til hjemmesider, og det bedste ved det hele er, at Google Analytics er helt gratis. Ved at installere Google Analytics Dashboard for WP får du et lille, fint overblik over visse ting ved dine besøgende, direkte i Kontrolpanelet på din WordPress.

Find Plugin her »

5. Duplicate Post

Efterhånden som du får skrevet en masse indhold til dine sider på websitet, slår det dig igen og igen, at du tit sætter siderne nøjagtigt ens op. Tekst her. Billeder der. Call to Action der. I stedet for at bruge tid på at sætte siderne op på samme vis, er det nemmere at klone en side, som har nøjagtigt det udseende, som er mest optimalt for dig. Duplicate Post er et gratis plugin, der hjælper dig med at skabe helt 100 procent kopier, hvorefter du blot ændrer tekst og billeder. Det bliver næsten ikke nemmere.

Find Plugin her »

Vigtigt: Sørg for at holde dine plugins opdateret. Vi er omgivet af banditter og hackere og andet skidtfolk. De bruger ofte uopdaterede plugins til at trænge igennem dine sikkerhedsforanstaltninger, og når de først har hacket sig ind i dit WordPress Kontrolpanel, risikerer du at tabe dit gode humør samt agtelse hos dine besøgende, herunder Googles søgerobotter. Det vil du ikke ønske dig.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top