5 tegn på en amatør blog – og hvordan du undgår dem

Hvad er det første indtryk besøgende får, når de besøger din blog? Er det lige så godt, som du går og tror? Vi kigger i dette blogindlæg på, hvordan du undgår at fremstå som amatør overfor dine besøgende.

Mens der intet er galt med at være hobby blogger, så har du sandsynligvis et ønske om, at blive taget alvorligt – om enten din blogs formål er et fremtidigt job, at tjene penge, at påvirke andre med dine holdninger eller noget helt fjerde. Ved at undgå disse fejl, så er du ét skridt tættere på en succesfuld blog.

Alle mennesker har en tendens til, at dømme tingene omkring os, og på baggrund af dette, bestemme vores videre opførelse. Hvis en blog ikke fremstår som en blog med høj kvalitet og eksisterende læsere – så er der stor mulighed for, at vi ikke kommer igen. Når det kommer til blogs, så kan det endda gå så langt, at det afskrækker andre bloggere for, at linke eller omtale din blog fordi den ikke fremstår professionel.

Så hvad kan du gøre for at give et bedre førstehåndsindtryk? Du skal blot undgå disse 5 fejl. 

Fejl #1: Benyttelse af meta-widget i din sidebar

Ved standard WordPress-opsætning medfølger visse widgets i sidebaren, som ofte ikke vil være at finde på en professionel blog. En af disse er meta-widget, som ikke tilføjer værdi for dine læsere, da det blot en side henvendt til dig som administrator.

Dette fjernes nemt således..

 • Login til dit WordPress kontrolpanel.
 • Gå til Appearance og efterfølgende Widgets.
 • Fjerne Meta fra dit widget område.

Fejl #2: Benyttelse af “uncategorised”-kategorien

Ved en standard WordPress installation, så vil den eneste kategori være kategorien uncategorised. Dette er kategorien hvori dine blogindlæg indsættes, hvis intet andet er valgt. De fleste temaer fremviser hvilke kategorier det enkelte indlæg er i, nederst eller øverst i selve blogindlægget. Herudover kan navnet på kategorien også fremgå af en widgets – eksempelvis et widget som fremviser dine mest brugte kategorier.

Alle dine blogindlæg skal have tilknyttet et kategori, som inddeler din blogindlæg i forskellige emner. F.eks. har vi her på Unitate.dk kategorierne guides, case, gæsteindlæg samt mange andre.

Løsningen på problemet vil være, at fjerne eller omdøbe uncategorised-kategorien. WordPress har dog behov for en standard kategori, hvori et indlæg lægges, hvis ingen kategorier vælges. Det kan derfor være en fordel, at omdøbe kategorien til generelt eller blandet.

 Dette ændres nemt således..

 • Login til dit WordPress kontrolpanel.
 • Under Post vælger du Categories.
 • Tryk Quick Edit og ændre både navn og slug*

*Slug er din url. Opsæt gerne 301 redirections, hvis denne ændres.

Fejl #3: At tillade spam-kommentarer at angribe din blog

Stort set alle blogs tiltrækker spam, også selvom din blog er ny. Hvis dine blogindlæg ender med en masse spam-kommentarer, så vil det udadtil fremvise, at du ikke passer på din blog, eller at den på den ene eller anden måde ikke bliver vedligeholdt. Hvad værre er, kan du endda miste en læser, der klikker på et spamlink.

Den bedste måde at undgå spam på, er ved at installere Akismet plugin, som vil luge ud i de fleste spam-kommentarer, før de nogensinde rammer din blog. Herudover kan det også tage hånd om de spam-kommentarer, som allerede er på din blog.

Således installere og fjerner du spam.

 • Login til dit WordPress kontrolpanel.
 • Hent og installer Akismet pluginnet.
 • Opret en konto og bed og kode.
 • Indtast kode.

For at fremvise en professionel og succesfuld blog, så ønsker du at gennemgå nye kommentarer regelmæssigt, helst dagligt, for at svare på rigtige kommentarer og slette spam-kommentarer.

Fejl #4: Benyttelse af standard temaer

Mens WordPress standard temaer er anvendelige og flotte, og ofte vil være et godt match for nye bloggere, så vil du ikke fremstå særlig professionel. Man oplever ved et umodificeret tema, at din blog vil ligne alle andre nye blog derude.

Der er flere metoder hvorpå, du kan få din blog til at se mere professionel ud. Disse metoder dækker over modificering via widgets, header samt opkøb af premium design.

Sådan foretager du rettelser til dit design..

 • Login til dit WordPress kontrolpanel.
 • Gå til Appearance og Add new (for nyt tema)
 • Gå til Appearance og Widget (for widgets)

På udkig efter nyt design – læs vores råd til dette her

Fejl #5: Glemmer at bruge site title

Du har muligheden for at ændre din site title for din blogs forside, samt page titel på alle dine blogindlæg etc. Den vigtigste af disse er for forsiden, da denne allerede fremgår som ”Another Wordrpress blog” som standard. Udover at være godt for din blogs SEO, så vil det også se godt ud for dine besøgende. Din titel dukker op i fanen af dine besøgendes browservindue, når de lander på din blog.

Dette ændres således..

 • Login til dit WordPress kontrolpanel
 • Under Settings og General Settings
 • Ændre Site title*

* Eksempelvis er vores Alt omkring det at blogge og være blogger | Unitate

Har du spottet andre tegn på en amatør blog? Lad os vide i kommentarerne herunder.

5 thoughts on “5 tegn på en amatør blog – og hvordan du undgår dem”

 1. Vil give Mette helt ret i, at dårlige fotos er et no-go. Indlæg med rigtig meget tekst er også lidt trættende. I nogle indlæg er det relevant, men ellers så dele indlægget i 2 eller 3. Det der virker tiltrækkende for mig er relativt korte indlæg og lækre skarpe fotos.

  1. Lige præcist Connie

   Det pointere også en god pointe – man skal finde en balance som passer godt på ens blog. For meget tekst ift. billeder er nemlig en nem måde, at skræmme sine læsere væk på (og modsat er for mange billeder også)!.

   /Nicolaj

 2. Hannibal Wedel Fléron

  Det væsentligste tegn på at en blok er en amatør blok, er at den er super professionel. Hvis bloggeren ser læseren som et økonomisk objekt der kan gøre bloggeren rig, hvad er det så du blogger for? Kan man som blogger påstå at man respekterer andre folks tid, samtidig med at man gør alt for at få deres opmærksomhed, direct mails, push notifikationer, konkurrencer, nyhedsbreve, osv.

  Start med at fjerne alle reklamer fra din blog. Så er du seriøs – i mine øjne.

  Næste gang du er til en fest. Beslut dig så for at du vil fortælle et meget vigtigt budskab til dine medmennesker. Hvad gør du? Deler du gratis drinks ud, mens du snakker 30 sekunder med hver? Råber du buzzwords i en megafon? Eller bruger du et par timer på at tale med 2-4 mennesker, hvor i virkelig kommer i dybden. Du bliver klogere af at argumentere på den måde. Specielt hvis dit budskab er et spørgsmål. Ikke et retorisk. De 2-3 mennesker glemmer ikke dit budskab. Men hvor mange når du ud til? Hvis 3 af de personer du talte med i dybden, videregiver dit spørgsmål til 3 mennesker hver især, der giver det videre til 2, som så giver det videre til 1, hvor mange har så tænkt over dit spørgsmål? Er det et bedre succeskriterie end at de fleste vil kunne huske dit navn og dine buzzwords? Det er det ikke, hvis udgangspunktet er penge. Indrømmet!
  Så det du skal spørge dig om allerførst er vel; blogger jeg fordi jeg drømmer samfundets kollektive drøm om rigdom og berigelse, eller er det fordi du brænder for at fortælle mig noget vigtigt.

  Og nej jeg er ikke venstreorienteret – heller ikke højreorienteret. De ting der bekymrer mig har en tidshorisont på 30-50 år. De ting der bekymrer politikere har en tidshorisont på max 4 år.

  DISCLAIMER:
  DETTE ER IKKE ET ANGREB PÅ UNITATE. Det er aflad. Det er ikke deres skyld verden er som den er. Det er vores, også min.
  Når vi forvandler vores tanker til ord reduceres informationen væsentligt, når vi forvandler vores tanker til bogstaver, kommer kun 7 % af meningen med. Skal teksten ovenfor læses med vrede, indignation eller latter? Du ved det ikke, for du sidder ikke over for mig lige nu – men havde vi siddet sammen, ville jeg have gjort alt for at vi sammen trak på smilebåndet af ovenstående konstatering. Forandringer skabes bedst gennem smilende erkendelse. Mit håb er at ovenstående plantede en lille bitte tanke i dig. Hvis du fandt den interessant, diskuterer du den måske med en ven IRL, og planter en lillebitte tanke i hans hoved også. Om 20-30 år er den tanke måske vokset, vandet af dine erfaringer igennem livet. Vokser den hos andre også, vil Wisdom of the Crowd ændre verden. Ikke gennem en politisk revolution, men via menneskelig evolution.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top