Job under 18

I denne guide vil vi se på, hvordan et job til unge under 18 år kan være en blog. Når folk søger efter et job under 18 år, så kigger de ofte kun efter de fysiske jobs, og glemmer mange af de muligheder man har fået online for at tjene penge. At blogge er en af de muligheder, hvor man allerede fra helt ung kan tjene penge.

Og hvorfor er det så, at man kan have en blog som job til unge under 18? Dette sker simpelthen fordi, man igennem en blog har en række muligheder for, at skabe sig en online indtjening – dette kan f.eks. ske igennem samarbejde med virksomheder, promovering af produkter eller bannerreklamer. Faktisk findes der rigtig mange unge bloggere i Danmark, som betragter deres blog som et job, og således tjener deres månedsløn igennem denne.

button

I denne guide vil vi fremvise dig, hvordan du kan tjene penge igennem en blog, hvordan du opretter en WordPress blog samt dine forskellige indtjeningsmuligheder.

Job under 18 år – din indtjening igennem en blog

Når vi snakker omkring job til unge under 18 igennem en blog, så findes der som nævnt flere forskellige måder hvorpå, man kan skabe en indtjening online. Vi vil kort gennemgå disse her for, at give dig en ide omkring dine forskellige muligheder.

[one_third padding=”0 5px 0 5px”]

De danske modeblogs

Disse blogs har skabt en autoritet overfor deres læsere, så deres besøgende lytter til deres råd og køber produkter baseret på disse (og igennem bloggen). I sådanne situationer vil indtjeningen f.eks. bestå i, at folk køber igennem links på bloggen (kendt som affiliate). Herudover så kan indtjeningen også bestå i, at virksomhederne betaler bloggeren (i penge eller tøj) for, at få fremvist deres nyeste kollektion på bloggen (læs mere om samarbejde med virksomheder).

[/one_third]

[one_third padding=”0 5px 0 5px”]

De danske nicheblogs

I en række nicher hvor antallet af virksomheder er lille samt disse dårlige til, at varetage deres online tilstedeværelse, findes der nicheblogs kun omkring ét emne. I dette tilfælde oprettes en blog omkring emnet, og pengene tjenes penge kliks (adsense) eller køb genereret igennem bloggen (affiliate). Der tjener således penge på, at der er få virksomheder og de er dårlig til, at styre deres online tilstedeværelse. F.eks. kan man som blogger få en fordel ved, at have erfaring med SEO eller sociale medier.

[/one_third]

[one_third_last padding=”0 5px 0 5px”]

De danske sælgerblogs

Der findes en række blogs, som sælger enten digitale produkter eller deres egne ydelser. F.eks. hvis du studerer til indretningsarkitekt, så kan bloggen være en måde hvorpå, du kan brande dig selv og på sigt sælge dine egne ydelser (læs mere her). Du også bruge din blog som medie til, at sælge dine egne digitale produkter. Dette kunne eksempelvis være e-bøger, vejledninger etc. Der er ingen begrænsninger så længe du har viden (f.eks. hobby) eller mulighed for at anskaffe denne viden.

[/one_third_last]

Efter at have læst omkring dine forskellige muligheder, så har du formentlig allerede fået en ide omkring, hvilken mulighed du vil benytte for at skabe dig et job under 18 år. Der er mange forskellige muligheder, og fordi du vælger den ene, så udelukker dette dig ikke fra at vælge en af de andre muligheder på et senere tidspunkt.

Job under 18 år – Sådan laver du bloggen

Du har nu fundet ud af, at en blog måske kan være det rigtige job for dig samt, hvilke muligheder du har for at skabe en indtjening igennem denne. Nu vil vi fremvise hvordan du nemt og hurtigt kan lave bloggen, som kan gøres af alle, og blot tager 15-20 minutter. Vi har allerede skrevet en guide til hvordan du laver en blog, som vi linker til herunder, men vil kort gennemgå de trin du skal igennem i denne proces.

Trin 1: Find på navnet til bloggen
Trin 2: Tjek om dette navn er ledigt (ditnavn.dk)
Trin 3: Køb domænet og webhotellet
Trin 4: Opsæt dit CMS (WordPress)
Trin 5: Find og installere det rette design
Trin 6: Skriv dit første blogindlæg
Trin 7: Påbegynd din markedsføring

button

Andre fordele ved at have en blog som job

Det gode ved at starte en blog i en tidlig alder er, at du således kan få opbygget en god og stærk blog, som senere kan benyttes på dit online CV. Dette betyder, at udover at bloggen kan være dit job, så kan den også hjælp dig på dit CV med fremtidige jobmuligheder. Dette skal således se som endnu en grund til, at have en blog kan være en rigtig god ting.

4 thoughts on “Job under 18”

 1. Er der en aldersgrænse, for hvor gammel man skal være, for at have sin egen hjemmeside og fx sælge e-bøger? 🙂

  1. Nicolaj Nielsen

   Der skulle ikke være nogen lovgivning ift. selve hjemmesiden – det kan alt vist nok oprette (men tjek ved DK Hostmaster først for at være 100% sikker). Men ift. at oprette CVR (dvs. at oprette virksomheden) er der visse regler du skal følge – de er dog blevet ændret sidste år således, at det nu er nemmere for folk under 18 år.

 2. Hej!
  Jeg er 15 år og kunne godt tænke mig at udgive en e-bog på min hjemmeside og have google ads på min hjemmeside.
  Har så fundet ud af, at man skal være 18 år for at have google ads. øv bøv.
  Ved du hvordan man som under 18 år vil kunne sælge en e-bog nemt på sin hjemmeside?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top