8 ting du skal gøre efter installationen af WordPress

Hvad gør du efter du har installeret WordPress på din blog? Dette er et spørgsmål som mange nye bloggere stiller sig selv (og os), efter de har lavet deres blog. I denne artikel vil vi vise dig de 8 vigtigste ting, du skal gøre efter at installationen af WordPress er gennemført.

No.1: Ændre forsidens titel samt favicon

Vi har allerede omtalt dette på bloggen i et tidligere indlæg, hvor fokus lå på, at undgå at fremstå som en amatør blog. Din forsides titel fremvises i dit browservindue, på søgemaskinerne samt når du deler din blog. Som standard fremgår titlen som ”Just another wordpress blog” og kan ændres under Appearance -> Themes -> Customize -> Site Title.

Sådan ændre du site title i WordPress.
Sådan ændre du din site titel igennem WordPress. Du kan også ændre denne igennem et SEO plugin som f.eks. Yoast. Læs mere omkring dette senere i denne artikel.

Det sidste du skal ændre på er dit favicon, som er endnu et objekt som er synligt i dit browservindue. En række temaer tilbyder dette direkte, men kan også gøres nemt igennem pluginnet All in One Favicon. Vi har skrevet en guide til, hvordan du får favicon på din blog lige her.

1,5 Sådan får du favicon på din blog

No. 2: Ændre din linkstruktur

Den oprindelige linkstruktur som du finder på din blog, er hverken SEO- eller brugervenlig. Hvert indlæg får et id, og ikke et navn, hvilket ikke fortæller hverken Google eller dine læsere, hvad indlægget indeholder.

Under Setting -> Permalinks skal du vælge ” Post name”

2 Vælg den korrekte linkstruktur

Du kan også vælge at inddrage tidspunkt for udgivelsen i din URL. Hvis du ikke har nogle præferencer for dette, vælg dog kun post name.

No. 3: Konfigurer læseindstillinger

Under Settings bør du også konfigurere læseindstillinger. Her kan du indstille hvad der skal fremgå af din forside, samt hvor dine blogindlæg skal være. Under Settings -> Reading Settings finder du følgende.

3 Reading Settings

De grænse blogs vælger at benytte forsiden til, at fremvise de seneste indlæg. Du har dog også mulighed for at benytte en statisk forside, f.eks. ved brug som CV. Læs vores guide til hvordan du laver en hjemmeside her samt mere omkring et online CV her.

No. 4: Slet unødvendige temaer

De fleste bloggere vil installere forskellige temaer, inden de træffer beslutning om et, som benyttes på den færdige blog. I stedet for at lade disse ubrugte temaer ligge, skal du sørge for at slette dem. Temaer som ikke opdateres, kræver stadig opdateringer, som kan skabe problemer for din blog.

Læs mere » Sådan vælger du det rette WordPress tema

Hver gang et tema eller plugin ikke bliver opdateret regelmæssigt, så vil dette give hackere en større mulighed for, at få adgang til din blog. Herudover kan konfliktende filer ved opdatering, også kunne skabe nede tid på din blog. Du sletter nemt dine tidligere temaer under Settings -> Appearance. Herunder væger du blot de temaer du ikke har brug for, og vælger efterfølgende Delete.

4 Sådan sletter du dine gamle WordPress temaer

No. 5: Installere et SEO plugin

SEO er en vigtig del af enhver blog. For at sikre, at dine blogindlæg opnår maksimale resultater, skal du optimere dine blogindlæg ved hjælp af en viden omkring SEO samt et SEO plugin som f.eks. Yoast. Selv om disse typer af plugins ikke automatisk øger SEO, vil de hjælpe dig med at få mest ud af dine blogindlæg.

5 Benyt Yoast

No. 6: Optimer mulighederne for deling via sociale medier

Du bør ikke vente på din at blog får trafik, før du optimerer den overfor de sociale medier. Den bedste og nemmeste måde, at optimere din blog til sociale medier er, at bruge et godt plugin. Der er hundredvis af disse på markedet, og nogle af dem bør ikke anvendes, da de har tendens til at bremse bloggens hastighed. Men der er andre, der giver flotte resultater, som på sigt vil være med til at skabe en succesfuld blog. Læs en guide omkring dine valg her.

De sociale medier

At være tilstedeværende på de rettes blogs, samt at give folk mulighed for nemt at dele indholdet, vil være vigtigt for enhver blogger. Læs mere omkring de sociale medier du som blogger har mulighed for at benytte her.

No. 7: Få styr på spam kommentarer

Ingen kan lide spam – hverken dig eller dine besøgende. Spam kommentarer er en stor hovedpine for mange WordPress blogs, som dog nemt kan fjernes automatisk. Ikke alene er de irriterende, de er også dårligt for SEO. Der findes flere forskellige muligheder, men Akismet er allerede fra starten installeret og gør et godt stykke arbejde.

6 Benyt Akismet til spamkommentarer

Find plugin’et under Plugins, hvor det som standard er deaktiveret. Når du har aktiveret Akismet skal du under Settings -> Akismet registrere dig som bruger. Herigennem får du en API-kode, som kan du skal indtaste på din blog.

Læs mere » Sådan benytter du tags og kategorier

No. 8: Installer cache Plugin

Hvorfor skal du benytte et cache plugin? Fordi det kan bidrage til, at gøre din blog hurtigere overfor brugerne. Caching hjælper når din server er presset og gør derved din blog hurtigere. Det er fantastisk for SEO samt forhindrer, at din blog går ned under kraftige load tider. Til formålet kan du benytte W3 Total Cache eller WP Super Cache, som begge benyttes på en almindelig WordPress blog.

Alle disse 8 områder kan være afgørende for, at du får en succesfuld blog. Det er klart at der er andre områder, som også vil være vigtige efter installationen af WordPress, men disse bør være øverst på listen hvis du ønsker en succesfuld blog.

Vil du lære mere omkring WordPress? Læs med herunder

4 thoughts on “8 ting du skal gøre efter installationen af WordPress”

 1. Jeg er helt enig i dine tips til hvad man bør gøre efter installation af WordPress. Jeg har selv fået udviklet et plugin der kan hjælpe med flere af disse ting, plus rigtig mange af de andre medfødte “fejl” der er i opsætningen af en ny WordPress installation.

  Ét klik, og så er alle tingene rettet – og du har sparet 30 minutter på opsætning 🙂

  https://wordpress.org/plugins/wp-quick-setup/

  1. Nicolaj Nielsen

   Hej Anton

   Imponernede plugin du har fået udviklet – det kan helt sikkert spare nye bloggere en masse tid 🙂
   Mange tak for tippet

   /Nicolaj

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top